Sønderrisskolen Aura

Sønderrisskolen Aura består at to skolematrikler og en SFO-enhed, samt en klubenhed.

Klubben ligger i umiddelbar tilknytning til skolen i en sidebygning til Sønderrishallen. Skolen optager børn fra Guldager Stationsby, Guldager Kirkeby, Sønderris og opland.

Sønderrisskolen Aura er kendetegnet ved at ligge i et nybyggerkvarter hvor første hus er bygget i midt-firserne, men hvor der løbende udstykkes og bygges nye kvarterer. Skolen har et ekstraordinært tæt samarbejde med de lokale foreninger, herunder ikke mindst Sønderris Sports Klub, SSK. Dette har over tid udmøntet sig i flere fællesprojekter, såsom medborgerhus, multibane, udehytte, Sønderrisdage, motionssti mv.

Skolen ligger i grønne omgivelser tæt på skov, mark og engområder og ligger i umiddelbar tilknytning til Ravnsbjergområdet, hvor medborgerhuset Midtgård ligger. Skolen ligger også tæt på Jernalderlandsbyen og Naturskolen i Guldager Plantage.

Skolen har tradition for at arbejde med det fælles ansvar i forhold til miljø, kultur og sundhedsfremme.

Skolen er 3-sporet fra 0.-6. klasse, hvilket betyder, at skolen har tre klasser på disse årgange. Fra 7.-9. klasse er der typisk to spor.

Skolen består af to skolematrikler, - indskolingen og mellemtrinnet hører hjemme på hovedskolen på Krebsens Kvarter 58, overbygningen har til huse på Ravnsbjergård, som er en nedlagt landejendom beliggende på Saturnvænget 12, 6710 Esbjerg.